Bac-ul cu probleme

Sesiunea specială din BAC 2012 a fost una cu lacrimi pentru gimnaştii noştri. Zece membri ai loturilor lărgite de gimnastică, care se pregătesc de Jocurile Olimpice de la Londra, au susţinut examenul de bacalaureat în sesiunea specială de la sfârşitul lunii mai. Rezultatele au fost dezastruoase, toţi cei zece sportivi fiind declaraţi respinşi la BACALAUREAT 2012.

Contactat telefonic de gândul, Octavian Bellu a comentat rezultatele sportivelor pe care le antrenează şi a criticat modul de alcătuire al subiectelor pentru olimipici.

Avem un sistem de învăţământ dezastruos, dar este şi vina fetelor. Este pentru prima dată în peste 20 de ani când gimnastele nu promovează bacalaureatul, deşi am aplicat acelaşi sistem pe care îl aveam şi la Deva, cu profesori care au venit în cantonament pentru a ţine cursuri. Nu este uşor când ai opt ore de antrenament pe zi, dar şcoala este pe primul loc, trebuie să-şi construiască un viitor. Gimnastică mai fac câţiva ani. Nu am intervenit nicăieri. Vor da BAC-ul în sesiunea din august, dar nu aici este problema. Este nevoie de un examen special cu adaptarea cerinţelor, nu doar data să fie alta. Vorbim despre nişte oameni care sunt foarte buni în domeniul lor, se antrenează zilnic, iar noi le dăm aceleaşi subiecte pe care le au şi cei care nu fac altceva decât să meargă la şcoală. Trebuie să facem o diferenţiere între ei“, a declarat antrenorul.

Pentru Octavian Bellu, rezultatul de la BAC este unul greu de “digerat” de către sportive: “Avem timp să le recuperăm până la Olimpiadă, din punct de vedere psihic, dar deja se cunoaşte la antrenamente că sunt afectate. Este un examen important din viaţa unui copil după 12 ani de şcoală şi vă daţi seama ca rezultatul nu le-a picat bine, mai ales că s-au pregătit. Cred că din toţi acei aşa-zişi olimpici fetele de la gimnastică chiar au învăţat pentru acest examen“.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că îl va contacta pe Octavian Bellu şi că va încerca, împreună cu departamentul juridic al ministerului, să găsească o soluţie pentru ca sportivii de la loturi să susţină bacalaureatul înainte de Olimpiada de la Londra.

Cunosc problema gimnastelor şi este un subiect care mă preocupă. Încercăm să găsim un cadru legal astfel încât sportivii din lotul olimpic să poată susţine bacalaureatul în luna iulie. Voi vorbi cu domnul Bellu şi îl voi ruga să-mi trimită programul gimnastelor. Sper să găsim o soluţie.“, a spus Liviu Pop pentru gândul.

Sursa: http://www.gandul.info

Previous Post
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: